Kvartet Karik

Po stari primorski navadi v vaških gostilnah oziroma betulah možje radi sedejo k mizi in ob kvartinu vina zapojejo domačo pesem ali odigrajo partijo briškule. Na Tolminskem taka tradicija velja že od vekomaj. Člane kvarteta Karik, ki ravno tako radi sedejo k mizi in odigrajo partijo briškule, pa druži predvsem želja po odkrivanju sveta harmonij in zvoka, ki jih prinaša štiriglasno petje v svoji najbolj osnovni obliki.

Štirje kvartopirci ali štirje pevci – oboji se zavedajo, da imeti v rokah karik, pomeni imeti visoko vrednost. A ker ne pripada adutu, ga je treba skrbno čuvati ali spretno pridobiti zase. Ohranjati pa je treba tudi harmonijo, zven in ritem, zato se na vajah – in pri kartah – srečujejo do trikrat mesečno, svoje adute pa bogatijo s sodelovanjem v drugih glasbenih in pevskih skupinah. Karike, liše in adute namečejo skupaj predvsem z melodijami slovenskih in dalmatinskih pesmi.

Kvartet Karik deluje od konca leta 2009 pod umetniškim vodstvom Miloša Lebana. Skupina poje na vaških praznikih in prireditvah, celovečernih koncertih, otvoritvah, martinovanjih in drugih tradicionalnih dogodkih, rojstnih dnevih in praznovanjih…

Kvartet Karik: Andrej Hvala, prvi tenor / Miloš Leban, drugi tenor / Nejc Leban, bariton / Damjan Cvek, bas

Povezave:

Web: www.karik.si
FB: www.facebook.com/Kvartet.Karik
Kontakt: kvkarik@gmail.com / 041-969-455

Video:

Založba: