MePZ Tukan in zmaj

Glasbeni trenutek obstaja zgolj tukaj in zdaj. Ime Tukan in zmaj združuje zvok in besedo ter vabi v zavestno potovanje pozornosti: od pomena besede k zvoku in nazaj. Glasbo razumemo kot vabilo k opazovanju izkušnje, ki se poraja v stiku med trenutnimi dražljaji, osebno preteklostjo in skupno človeškostjo.

Mešani pevski zbor Tukan in zmaj deluje v okviru Društva za razvijanje čuječnosti od februarja 2022 pod taktirko Žana Rojca. Šteje 55 članov. Sodelovanje v pevskem zboru je obenem priložnost za raziskovanje izraznosti in eksperiment. Repertoar zborovskih skladb je raznolik in vključuje dela iz klasične glasbe, slovenske ljudske pesmi, pop žanra in drugih zvrsti.

Zborovsko petje želimo prepletati z elementi glasbenega gledališča, filma in pripovedovanja zgodb, ki lahko obogatijo poslušanje glasbe (ali pa glasba podpre njih). V ospredje tako postavljamo človekovo izkušnjo življenja. Biti človek je namreč tudi izziv, umetnost pa nam lahko ponudi prostor, kjer si lahko ta izziv jasneje dovolimo, ga opazujemo in se od njega učimo.

Web: https://www.cujecnost.org/pevski-zbor/

FB: https://www.facebook.com/tukaninzmaj

Kontakt: zan.rojc@gmail.com / 031 725 031