Mešani pevski zbor Cantemus

Mešani pevski zbor Cantemus iz Kamnika deluje že skoraj štiri desetletja. Pod zanesljivo roko odličnih dirigentov se je v tem obdobju v zboru izmenjalo več kot 200 pevcev, ki so odpeli nad 400 zahtevnih zborovskih skladb, s svojimi nastopi pa vedno navdušili občinstvo na številnih koncertih, pevskih tekmovanjih in gostovanjih. Redno in z velikim veseljem pa zbor tudi organizira ali se udeležuje dobrodelnih koncertov za potrebe otrok iz domačega okolja.

Člani zbora smo posebej ponosni na srebrna odličja in dve zlati plaketi z državnega tekmovanja Naša pesem v Mariboru, na drugo mesto in nagrado občinstva s tekmovanja v avstrijskem Spittalu, na zlato diplomo in prvo nagrado žirije na mednarodnem tekmovanju v nemškem mestu Mernes, na nastop v dvorani Musikvereina na Dunaju, na sodelovanje pri izvedbi scenske kantate Carmina Burana Carla Orffa na Trgu prijateljstva v Kamniku, ter na dve zlati odličji s tekmovanja Mundi Cantat v češkem Olomoucu. Cantemus je izdal zgoščenko Most, večkrat pa so ga posnele tudi domače in tuje radijske postaje.

Petindvajset pevcev sedanjega sestava pod vodstvom zborovodje Alenke Podpečan z največjimi pričakovanji stopa novim glasbenim doživetjem naproti in se že veseli novih nastopov in uspehov.

Povezave:

Web: https://www.zbor-cantemus.si/
FB: https://www.facebook.com/MePZCantemus
Kontakt:

Video:

Založba: