Mešani pevski zbor Odmev Kamnik

Korenine našega zbora segajo v 80. leta med stene znane kamniške tovarne Titan, kjer je bil zbor ustanovljen. Leta 1990 je vodenje prevzela takrat študentka na Akademiji za glasbo, Anica Smrtnik, rojena Stele, ki za dirigentsko palico drži še danes. Številčnost zbora je skozi leta nihala od najmanj 18 pa do največ 50 pevcev. Trenutno zbor sestavlja 30 članov.

Vsakoletno se udeležujemo občinskih in regijskih tekmovanj doma ter enega mednarodnega (Romunija, Poljska, Španija, Italija, Češka, Hrvaška,…), od koder se skoraj nikoli ne vrnemo brez najvišjih priznanj. Redno nastopamo tudi na tekmovanju Naša pesem v Mariboru, prav tako pa se odzovemo vabilom kamniškega župana na razne občinske proslave, razstave, obletnice ter drugim vabilom širom po Sloveniji.

MePZ Odmev je zbor s tradicijo, čeprav tega ne dokazujemo s povprečno starostjo članov (32 let), temveč z utečenostjo in lepo glasovno sliko. V našem repertoarju se najdejo stare ljudske pesmi v novejših aranžmajih, zimzelene pesmi, cerkvene pesmi, črnske duhovne ter klasične in novejše zahtevne tekmovalne skladbe. Medse vedno radi sprejmemo nove pevce, pa naj bodo glasbeno izobraženi ali ne, saj pojemo s srcem in za dušo.

Povezave:

Web: http://mepzodmev.weebly.com/
FB: https://www.facebook.com/Mešani-pevski-zbor-Odmev-Kamnik-236746063480615/
Kontakt: primoz.stele@astrazeneca.com / 051 696 040

Video:

Založba: