Pevsko kulturno društvo Canticum Pernica

Noben začetek ni lahek. Pa naj bo zelo pomemben ali manj. Prvi šolski dan na primer. Se ga še spominjate? Novi obrazi, novi prijatelji, vse je bilo novo. Nekako tako smo se počutili člani novega pevskega zbora, ko smo se prvič srečali.

Bilo je 2. januarja v letu 2013, ko smo se prvič dobili. Nekateri smo se med seboj bolj slabo poznali, drugi malo bolje, a v zraku je vseeno viselo navdušenje. Po nekaj vajah so se med nami stkale prve vezi, ki držijo že skozi vsa leta našega ustvarjanja.

Prvotni zasedbi so se postopoma pridružili novi člani in naš zbor zdaj šteje 18 članov. Naše pesmi se gibljejo med različnimi žanri in jeziki, od narodno-zabavne do popularne, od slovenščine do latinščine. Velikokrat moramo kar trdo delati, da se prebijemo skozi note, še posebej pri kakšni angleščini ali ruščini, ko se nam od napora kar lomijo jeziki. A vseeno se velikokrat znamo skupaj nasmejati in se poveseliti, še posebej ob kakšnih posebnih priložnostih kot so rojstni dnevi.

Canticum (pesem) je čudovit dar, nekaj, kar nas povezuje že odkar obstajamo. Zato je prav, da jo ohranjamo v rodu in se z njo veselimo.

Povezave:

Web: https://pkdcanticumpernica.weebly.com
FB: https://www.facebook.com/pg/canticumpernica
Kontakt: pkd.canticum.pernica@gmail.com / 031 364 509 / +386 69 629 413

Video:

Založba:

Oznake: