Komorni pevski zbor Vita Lendava

Vita pomeni življenje. Ime smo izbrali z mislijo na vitalnost in življenjsko energijo, ki naj bi jo zbor odseval skozi petje.
Komorni pevski zbor Vita iz Lendave deluje 16 let in šteje 20 članov, zborovodja je Danijel Berden.

Repertoar zbora sestavljajo skladbe različnih žanrov: od renesančnih, romantičnih skladb, ljudskih pesmi do jazza, popa in rocka, petje v različnih jezikih nam ne predstavlja ovire. Naš zborovodja je zelo ustvarjalen in rad napiše priredbe, zato pogosto pojemo tudi aktualne hite ali pa vedno priljubljene zimzelene melodije. Obiskovalci koncertov pravijo, da si Vito zapomnijo po tem, da med petjem izžarevajo dobro voljo in veselje do petja.

Za nami je precej glasbenih projektov: turneja v Mostarju (2009), sodelovanje s Slovenci v Novem Sadu (2014, 2015) in seveda na mednarodnih tekmovanjih, kot so: Praga Cantat v Pragi (2007, srebrno priznanje), ter na tekmovanju v sklopu Musice Mundi, kjer smo tako v Budimpešti (2009) kot v Benetkah (2012) dosegli zlato priznanje.


Posebna izkušnja je bilo tudi sodelovanje s triom Eroika, s katerim so zapeli tudi tri skladbe na koncertu ob njihovi 10. obletnici delovanja (2016) in nastop z glasbeno zasedbo Sárik Péter Trió, eno vodilnih madžarskih jazz skupin.

Z drugimi zbori sodelujemo tako, da jih povabimo na skupini koncert z imenom Pomladno pevsko prebujanje, sicer pa pomenita našemu zboru v vsaki sezoni vrhunec dva nastopa: Pomladno pevsko prebujanje v sinagogi ter Božični koncert, ki je vsako leto zelo obiskan.

Do sedaj smo izdali tri zgoščenke: San se šetao (2007), Božični koncert (2011) in Jubilejni CD (2013), ki je bil dodan brošuri ob praznovanju 10. obletnice zbora. V letu 2017 smo sodelovali tudi pri snemanju pesmi za novi album Žana Serčiča. Lendavo in s tem Slovenijo smo zastopali v Zagrebu, in sicer na 2. festivalu božičnih pesmi 2017.

Povezave:

Web: https://sites.google.com/site/kpzvitalendava/
FB: https://www.facebook.com/kpz.vita
Kontakt: 041 225 842 / 040 886 800

Video:

Založba: