Ženski pevski zbor Justin Kogoj

Deluje od leta 1978. Tudi ta zbor se redno udeležuje revij pevskih zborov Zgornjega Posočja ter revije Primorska poje. Že večkrat se je udeležil Tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični in prireditve Ko pesem srca vname v Volčjem potoku. S svojim petjem vedno obogatijo tudi prireditve v domačem kraju, v sosednjih vaseh in zamejstvu. Danes v zboru prepeva 17 pevk.

Po dolini Idrijce se že desetletja vije glas prijetne domače pesmi. Tudi Ženski pevski zbor Justin Kogoj jo v Dolenji Trebuši ohranja že desetletja. Pred petintridesetimi leti je mlad fant, zaljubljen v glasbo, želel svoja občutja v pesmi deliti z drugimi. Tako je zbral okrog sebe dekleta, ki jim petje ni bilo tuje. V svoji mladostni razposajenosti se je zbor loteval vedno novih melodij. Pevke niso potrebovale not, pele so z dušo in srcem. Dekleta so se veselila pevskih vaj, saj so bile tudi priložnost za druženje in zabavo. Branko Jan, ta nadobudni mladi fant, je ostal njihov zborovodja kar 25 let.

Leta 2004 je vajeti zbora prevzela Slavica Zanin. V petintridesetih letih se je kar nekaj članic zbora zamenjalo, tri pa vztrajajo že od vsega začetka. Dobra volja in veselje do petja sta k zboru pritegnili tudi njihove hčere ter dekleta in žene iz sosednjih vasi. Danes v zboru prepeva petnajst deklet in žena. Zbor se redno udeležuje revij pevskih zborov zgornjega Posočja in revije Primorska poje. Večkrat se je udeležil tudi Tabora slovenskih pevskih zborov v Šentvidu pri Stični in prireditve Ko pesem srce vname v Volčjem Potoku. Občasno zbor združi moči tudi z Moškim pevskim zborom Justin Kogoj in sodeluje na raznih lokalnih in drugih prireditvah.

Članice ŽePZ »Justin Kogoj« vedno obogatijo prireditve v domačem kraju, v sosednjih vaseh in zamejstvu z željo, da bi njihovo petje prineslo radost v srca poslušalcev.

Povezave:

Web: http://pd-justin-kogoj.nvoplanota.si/sekcije/zenski-zbor
FB:
Kontakt: milena_taljat@hotmail.com / 051 827 225

Video:

Založba: