Goriški oktet Vrtnica

Goriški oktet “ Vrtnica “ je prvič zapel 1981 leta. Sestavljajo ga izbrani pevci iz širše Goriške regije iz obeh strani meje.

Uvršča se v kakovostni vrh tovrstnih sestavov v Sloveniji, kar potrjujejo številne prejete nagrade na domačih in tujih tekmovanjih in odlične ocene glasbenih kritikov doma in v tujini.

Oktet je izvedel nekaj sto samostojnih koncertov doma,v zamejstvu in v tujini, sodeloval je na mnogih pomembnih festivalih v tujini (Italija,Nemčija,Avstrija, Hrvaška, Liechenstein, Benelux, Švica, J.Koreja, Izrael, Jordanija, Vatikan) in protokolarnih sprejemih najvišjega ranga.

Na povabila slovenskih izseljeniških društev je izvedel več odmevnih koncertni turnej pri Slovenskih kulturnih in verskih središčih in sicer 1997 v Argentini, Braziliji in Urugvaju, leta 2004 v Avstraliji, v jubilejni sezoni 2006/07 in ob Gregorčičevem letu pa pri rojakih v Kanadi in Združenih državah Amerike.Leta 1999 je sodeloval je na otvoritvi koncertne sezone stare glasbe (kot edini amaterski sestav) v Tel Avivu (Izrael) in nadaljeval s koncertno turnejo po celotnem Izraelu.

Leta 2001 je na povabilo Veleposlaništva RS Vatikanu izvedel samostojni koncert v počastitev 10.obletnice slovenske samostojnosti v cerkvi Chiesa del Gesu v Rimu za člane diplomatskih misij akreditiranih pri Sv.Sedežu. Leta 2010 je odmevno nastopil na festivalu »13th Alta Pusteria Choir festival«,kjer je bil razglašen za najboljši zbor festivala.Oktobra 2011 je kot poseben gost nastopil na mednarodnem zborovsekem festivavalu »Cantapueblo« v Mendozi (Argentina) in v Buenos Airesu izvedel osrednji koncert ob 20.letnici samostojne Slovenije organizaciji Veleposlaništva RS v Argentini

Oktet ima zelo obsežen repertoar skladb vseh stilnih obdobij,avtorjev in jezikov. Sodeluje s številnimi domačimi in tujimi skladatelji,nekatere skladbe je tudi premierno izvedel.

Povezave:

Web: http://www.oktet-vrtnica.si
FB: https://www.facebook.com/1648949512057434/
Kontakt: oktet.vrtnica@deltacom.si / +386 (0) 41 661095

Video:

Založba:

Oznake: