Vokalna skupina Snežet

Vokalna skupina Snežet prihaja s Tolminskega in šteje desetero pevcev. Fantje smo se zbrali na jesen leta 2001, pričeli prepevati slovenske ljudske in dalmatinske pesmi, s petjem obujati pozabljene ljudske običaje, predvsem pa razveseljevati vsakogar, ki bi nam želel prisluhniti. Naš repertoar danes sestavljajo slovenske, dalmatinske, nabožne ter tudi lastne pesmi z ljudsko tematiko.

Nastopamo na primorskih pevskih revijah, pripravljamo samostojne koncerte ali sodelujemo z ostalimi pevskimi zbori ter gostujemo na različnih koncih Slovenije in tudi v tujini, doslej na Češkem, v Avstriji in v Franciji. V letu 2003 smo sodelovali pri snemanju glasbenih podlag za dva slovenska dokumentarna filma, Hiša na meji ter Veliki krvavi punt.

Julija 2007 smo dočakali izid svoje prve CD-plošče z naslovom Z Galienč pa pride …, na kateri se nahaja 23 slovenskih in dalmatinskih ljudskih skladb, ki smo jih posneli spomladi v cerkvi na Logarščah. Leta 2011 smo ob 10-letnici delovanja izdali drugo zgoščenko z naslovom Slovenski smo fantje, od Soče doma. Skupino vodi umetniški vodja Miloš Leban.

Povezave:

Web: http://snezet.si/
FB: https://www.facebook.com/VokalnaSkupinaSnezet/
Kontakt: vssnezet@gmail.com / 041-872-936

Video:

Založba: