Dekliški pevski zbor Pueri Cantores

Pueri Cantores, dekliški pevski zbor Tolmin, trideseto leto vodi zborovodkinja Barbara Kovačič. Pod njenim vodstvom zbor razvija visoko glasbeno kvaliteto in dosega vidne rezultate v domačem in mednarodnem prostoru. Zbor je slovenski predstavnik svetovne cerkvene organizacije Pueri Cantores.

Udeležili so se več internacionalnih kongresov Pueri Cantores ter izvedli koncerte v Rimu, Salzburgu, Dunaju, Barceloni, Lyonu, Parizu … Udeležujejo se pevskih tekmovanj na nacionalni ravni v Zagorju in Celju ter mednarodnih tekmovanj v Gradežu, Budimpešti, Rivi del Garda, Gorici. Povsod osvaja visoka odličja.

Zbor se lahko pohvali s številnimi glasbenimi projekti, kot so scensko glasbeni projekt Pojoče jaslice v Postojnski jami, izvedba koncertne turneje po Alzaciji, Franciji, kjer je na povabilo organizacije Noel en Alsace pod pokroviteljstvom evropskega parlamenta tudi prepeval, nastop v Ogleju ob praznovanju 2000. obletnice Oglejskega patriarhata Exultemus et in ipso jucundemur, izvedba koncerta v domačem prostoru ob 250-letnici rojstva W. A. Mozarta, izvedba koncerta Vivaldijeve Glorije v Toskani, izvedba koncertnega dela Patricka Quaggiata: Missa Nuova Laudate Pueri Dominum in številni drugi koncerti.

Zbor je izdal notni publikaciji Božične pesmi in Na cikasta krawa, priredbe tolminskih ljudskih pesmi. V ta namen zbor sodeluje s številnimi slovenskimi skladatelji.

Povezave:

Web:
FB: https://www.facebook.com/DPZ-Pueri-Cantores-303193376398975/
Kontakt: 041 352 006

Video:

Založba: