Vokalna skupina Flance

Vokalno skupino Flance sestavlja osem pevk, ki skladno sodelujemo in skušamo tudi čim bolj skladno zveneti. Samo ime – FLANCE – nas dobro opisuje, saj je izraz za male, negodne rastline, iz katerih naj bi zraslo kaj velikega in koristnega. Najprej smo s petjem razveseljevale le v cerkvi, sedaj pa s svojimi nastopi bogatimo tudi druga kulturna in zabavna dogajanja v domačem kraju in okolici. Pretežni del našega pevskega programa izbiramo iz zakladnice slovenskih ljudskih in umetnih pesmi, posegamo pa tudi po zborovskih skladbah tujih avtorjev. Ker je želja po pevskem ustvarjanju velika, včasih, izpod peresa Anje Kavčič Drole, ki je tudi umetniški vodja, nastane kakšna lastna priredba.

Petje zavzema precejšen del našega življenja. Želja po ustvarjanju in ljubezen do glasbe nas ženeta, da s svojim prepevanjem polepšamo svoje dni, predvsem pa trenutke publiki, ko nam le-ta prisluhne. »Je petje naše najljubše opravilo, saj lepši svet nam je odkrilo« je naše vodilo v skupnem ustvarjanju.

Dekleta Vokalne skupine Flance se lahko pohvalimo s kar nekaj zanimivimi in prijetnimi sodelovanji. Oktobra 2013 smo bilo gostje na koncertu Vlada Kreslina v Tolminu. Na dobrodelni prireditvi dan pred tem smo program sooblikovale z Julijo Kramar in Gojmirjem Lešnjakom Gojcem. 6. Junija 2015 pa smo v goste na svoj letni koncert povabile primorskega kantavtorja Rudija Bučarja.

Vezi tkemo tudi z drugimi pevskimi sestavi v Baški grapi, na Tolminskem in v Posočju (ŽePZ Sožitje, Vocal Bača, Kvartet Karik, VS Snežet, MoPZ Poljubinj, MePZ Sv. Anton, itd.). Koncertirale smo tudi z MoPZ Pobje z Črnega vrha nad Idrijo, na dobrodelni prireditvi v okviru Podbrdo trail running festivala, pa smo nastopale z a-capella skupino Bassless.
Večkrat sodelujemo tudi s pianistoma Matejem Zgago in Martino Filej. V puntarskem letu 2013 smo skupaj z KZ Ave iz Ljubljane, Oktetom Simon Gregorčič, Oktetom Vrtnica in KZ Musica viva zapeli na odmevni prireditve ob 300-letnici Tolminskega punta, ki ste si jo lahko v direktnem prenosu ogledali na RTVSLO.

Povezave:

Web:
FB: https://www.facebook.com/vsflance/
Kontakt: v.s.flance@gmail.com / 041 835 457

Video:

Založba: