Moški pevski zbor Adoramus

Mineva 20 let odkar je MoPZ Adoramus začel prepevati. V jeseni leta 1998 se je zbralo nekaj mladih fantov iz Mislinjske doline in pod vodstvom gospe Polone Krpač pričelo pridno vaditi in se »brusiti« v pevski kulturi. V začetku je zbor prepeval bolj v domačem kraju in Mislinjski dolini, kasneje pa so nas začeli zaradi vedno večje prepoznavnosti zbora vabiti tudi v druge kraje po Sloveniji. Na veliko veselje naših zdomcev, smo imeli dva koncerta tudi v Parizu, kjer smo bili nagrajeni s huronskim aplavzom, pritekla pa je tudi kakšna solza navdušenja in domotožja.

Ob peti obletnici prepevanja smo pristopili k samostojnemu projektu in izdali zgoščenko z 21 pesmimi (Bele cvetlice), kot strokovni mentor in producent pa je podpisan g. Tomaž Tozon. Večino svojih koncertov odpojememo za dobrodelne namene različnih vrst, poslušalci pa s svojimi prostovoljnimi prispevki prisluhnejo poslanstvu zbora. Leta 2007 smo ob 800. obletnici rojstva sv. Elizabete, skupaj z drugimi umetniki pristopili k projektu Mestne občine Slovenj Gradec; izvedba Kantate po sv. Elizabeti. Sodelovali so trije zbori in tolkalna skupina (S.t.o.p.) s skladateljem g. Andrejem Missonom in dirigentom g. Simonom Dvoršakom. To je bilo na tem področju nekaj novega in ker je projekt združeval toliko ljudi, je bilo potrebno veliko dela, spoznavanja, adrenalina, tudi potrpežljivosti, sad tega pa je bil ob izvedbi navdušen sprejem tako v Sloveniji kot v tujini.

V letu 2009, ko smo praznovali 10 obletnico delovanja smo z takratno zborovodkinjo gospo Barbaro Rošer, izdali svojo drugo samostojno zgoščenko z naslovom “MI SMO MI”, na kateri je 15 pesmi in uspešno izvedli svoje drugo samostojno gostovanje v tujini, v ameriški zvezni državi Indiana. Od pevske sezone 2011 dalje zbor deluje pod umetniškim vodstvom gospe Janje Kresnik. Zbor danes prepeva pesmi vseh zvrsti od slovenskih narodnih in umetnih pesmi, pesmi tujih skladateljev, posega pa tudi po skladbah iz zakladnice svetovne sakralne glasbe, s katerimi smo se v letu 2013 predstavili na mednarodnem pevskem festivalu v mestu Vranov nad Toplou na Slovaškem. Zbor si želi še nadaljnjega sodelovanja z drugimi pevskimi skupinami in rasti v pevski kvaliteti, poslušalcem v užitek in sebi v ponos.

Povezave:

Web: http://www.adoramus-sg.com
FB: http://www.facebook.com/profile.php?id=100010943971279
Kontakt: info@adoramus-sg.com / +386(0)41215819 (Robi)

Video:

Založba:

www.adoramus-sg.com/si/main/diskografija

Oznake: