Komorni zbor Limbar Moravče

KZ Limbar deluje od jeseni l. 1996. Zbor sestavlja 17 pevcev iz Moravč in okolice. Večina je je pridružena tudi cerkvenemu zboru ali pa ostalim kulturnim društvom. Sprva smo prepevali le slovenske ljudske skladbe in vsaka na novo naučena skladba je bila za nas velik uspeh. Najbolj so nam ostale v spominu prav tiste skladbe, saj smo ob njih spoznavali barvo našega zbora in želje, kaj vse bi še radi skupaj ustvarili.

Kmalu smo skromnemu programu dodali slovenske umetne pesmi, ki smo jih ponesli že med Slovence v Nemčijo, vendar smo ugotovili, da je v tujini najbolj dobrodošla slovenska ljudska pesem, ki ima pri zdomcih še poseben čar. Naši nastopi so se iz leta v leto množili, prav tako je postajala večja tudi zahtevnost. Vedno smo se udeležili območne revije pevskih zborov, kjer smo bili deležni lepih ocen kritikov, to pa nam je dajalo novih moči za nadaljnje delo. V program smo začeli uvrščati tudi skladbe tujih mojstrov in tako je naš repertoar postajal vse obsežnejši in bogatejši.

Potrebno pa je povedati, da bi bilo naše učenje mnogo daljše in monotono, če ne bi imeli korepetitorja Tomaža Pirnata. V letih našega druženja pa je bila stalno prisotna tudi želja po snemanju zgoščenke. Pa smo se v letu 2003 pod zanesljivim vodstvom Tomaža Pirnata in Dominika Krta lotili tudi te zahtevne naloge. V dveh terminih smo v cerkvi Sv. Valentina na Limbarski gori posneli zgoščenko Limbarji, na kateri so zbrane naše najljubše skladbe.

Povezave:

Web: http://kidlimbar.si/pages/intro.php
FB: https://www.facebook.com/KIDLimbar
Kontakt: kidlimbar@gmail.com

Video:

Založba: