Komorni zbor Musica Viva Tolmin

Člani Komornega zbora Musica Viva (Tolmin) so se pod vodstvom zborovodkinje, profesorice glasbe Erike Bizjak, prvič sestali v januarju leta 2006 z željo, da bi na skrajnem zahodu Slovenije po svojih najboljših močeh prispevali kamenček v mozaik bogate primorske pevske tradicije.

Skupina združuje 30 pevcev in pevk, ki prihajajo s širše Tolminske in Kobariške. Pevke in pevce je v zbor povezala glasba, med sabo so se nekateri le bežno poznali, a sčasoma je skupni interes prerasel v nekaj več in presegel svoj prvotni namen.

Ljudje iz različnih krajev in raznih poklicev so v določenem pomenu postali družina, ki je povezana ne le v glasbi, ampak tudi v življenju. Enkrat ali dvakrat tedensko se srečujejo na vajah, kar nekaj časa preživijo na nastopih, doživijo veliko lepih, tudi manj lepih, a vedno nepozabnih trenutkov, zato je zbor je pravzaprav pretakanje energije med zborovodjem, pevci in na koncu tudi publiko.

Prvič so nastopili februarja 2006 na reviji Primorska poje, vse do danes pa so priredili že več samostojnih koncertov, med njimi koncert sakralne glasbe, tematski koncert zGodbe sveta ter koncert iz ciklusa Sožitje zvokov Soče in Nadiže. Njihova pesem je že odmevala v podzemlju Dantejeve jame v Tolminskih koritih ter v velikem vojaškem bunkerju v dolini Polog v osrčju Triglavskega narodnega parka.

So pobudniki in organizatorji vsakoletne prireditve Pesem na vasi, s katero želijo oživljati manj znane kotičke prelepe Tolminske ter v njih ohranjati bogato kulturno in pevsko dediščino, obenem pa v Posočje privabiti tudi obiskovalce od drugod.

Povezave:

Web:
FB: https://www.facebook.com/musica.viva.tolmin
Kontakt:

Video:

Založba: