Vokalna skupina Gallina

Kvartet deklet, ki ustvarja pod imenom Gallina, je nastal konec leta 2010. Gallina veliko pozornosti namenja izvajanju slovenske ljudske in umetne glasbe, skladbam svetovne zborovske literature od renesanse do sodobnosti, skladbam zlatega časa slovenske popevke, na repertoarju pa se najdejo tudi tuje skladbe vokalnega jazza in popa. Še posebej pomembno poslanstvo skupine je spodbujanje mladih skladateljev k ustvarjanju novih skladb in s tem k bogatenju ženske vokalne in zborovske zakladnice ter dviganju kakovosti slovenske glasbe v izvedbi ženskih sestavov.

V dosedanjem delovanju je Gallina dosegla vrsto vidnejših uspehov: oktobra 2011 je kot debitantka na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin v Kočevju prejela zlato plaketo, aprila 2012 se je prvič udeležila slovenskega tekmovanja Naša pesem in prejela srebrno priznanje. Na Sozvočenjih 2012 je skupina za program Novosti za ženske prejela posebno nagrado za kvalitetno in domiselno sestavo programa.

V letu 2013 se je Gallina udeležila Festivala Sredi zvezd in kot debitantka prejela posebno nagrado za najbolj izvirno »nit« nastopa, na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih zborov in malih pevskih skupin 2013 pa zlato priznanje z odliko, priznanje za najboljšo malo skupino, priznanje za najboljšo izvedbo skladbe, napisane od 20. stoletja do danes in priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi. V letu 2014 je Gallina na tekmovanju Naša pesem 2014 osvojila zlato plaketo, priznanje za najboljšo vokalno skupino tekmovanja ter posebno nagrado za izvedbo skladbe iz obdobja renesanse.

Povezave:

Web: http://gallina.si/
FB: https://www.facebook.com/Vokalna-skupina-Gallina-174179372664065/
Kontakt: gallina.ensemble@gmail.com, anaplemenitas@gmail.com

Video:

Založba: