Domžalski komorni zbor

Začetki Domžalskega komornega zbora segajo v leto 1987, ko je iz Domžalskega okteta nastal mešani oktet, ki je še isto leto prerasel v komorni zbor pod vodstvom g. Karla Leskovca. Zbor trenutno vodi zborovodkinja Gregor Klančič.

Repertoar zajema številna dela iz široke zakladnice umetnih pesmi, prav tako pa z veseljem prepevamo tudi slovenske narodne pesmi. Veliko koncertiramo po Sloveniji, gostovali smo v Združenih državah Amerike, Kanadi, Argentini, Avstriji, Italiji, Nemčiji, Švici, ter posneli kaseto slovenskih ljudskih pesmi in zgoščenke z izvedbami Mozartovega Requiema, Haydnove maše v d-molu, božičnih pesmi in pesmi različnih avtorjev ob naši 20-letnici.

Sam zbor deluje že dobrih dvajset let z res velikimi uspehi tako doma in v tujini, kjer smo v zadnjem času sodelovali pri pomembnejših projektih, denimo izvedbi Verdijevega Requiema, izvedbi 2. simfonije Gustava Mahlerja pod vodstvom dirigenta Davida de Villiersa v Cankarjevem domu ter z nastopom na koncertu Zlati zbori ob jubileju Društva slovenskih skladateljev ter sodelovali pri izvedbi Mozartovega Requiema v Ljubljani, Kopru ter Trstu.

Zbor redno sodeluje tudi na mednarodnih tekmovanjih in festivalih, tako smo leta 2009 sodelovali na festivalu Musica sacra v Bratislavi, v letu 2010 na Mednarodnem tekmovanju pevskih zborov v Zadru ter v oktobru 2011 na Mednarodnem pevskem tekmovanju v Riminiju, kjer smo osvojili srebrno plaketo. Poleti 2011 smo sodelovali tudi pri postavitvi »Simfonije tisočev« Gustava Mahlerja pod taktirko Valerija Gergijeva v Ljubljani in Zagrebu. Ponosni smo tudi na sodelovanje na državnem tekmovanju Naša pesem v Mariboru, kjer smo na treh nastopih vedno osvojili Zlato plaketo mesta Maribor kot eden od najboljših slovenskih zborov, sodelovali smo tudi na mednarodnem tekmovanju Naša pesem, kjer smo osvojili Srebrno plaketo.

Gregor Klančič, zborovodja in organist, je začel glasbeno izobraževanje na Glasbeni šoli Nova Gorica in na Orglarski šoli v Novi Gorici. Študij je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je diplomiral na oddelku Glasbena pedagogika in Cerkvena glasba. Kot organist je nastopal po Sloveniji in v tujini.

Sodeluje z orkestrom Slovenske filharmonije, s številnimi vokalnimi solisti, instrumentalisti in vidnejšimi slovenskimi zbori. Bil je član profesionalnega Slovenskega komornega zbora, od leta 2004 pa tudi asistent zborovodja. Vodi zbor Consortium musicum, s katerim je izvedel več vokalno-instrumentalnih koncertov. Skupaj z Boženo Kutnar v Uršulinski cerkvi v Ljubljani organizira koncertni cikel Sakralni abonma. Zaposlen je kot vodja glasbene dejavnosti na Nadškofiji Ljubljana, v ljubljanski stolnici deluje kot organist.

Povezave:

Web: http://www.dkz.si/dkz
FB: https://www.facebook.com/DomzalskiKomorniZbor
Kontakt: info@dkz.si / 041 250 061 / 041 323 959

Video:

Založba:

Oznake: