Grajski Oktet

Zgodba okteta se je pričela v letu 2004, ko smo se fantje iz Vrhpolj in okolice pod mentorstvom Mira Capudra naučili nekaj oktetovskih pesmi in jih nato vztrajno prepevali na podoknicah dekletom po Moravški dolini in tudi širše. Temu primerno smo si izbrali tudi ime: Vandrovčki. Zaradi dobrega odziva poslušalcev in želje članov po izboljšanju zvoka okteta je dozorela misel, da bi zgodbo okteta nadaljevali. V letu 2006 smo zato spremenili ime okteta v Grajski oktet ter ustanovili kulturno društvo. Vodenje okteta je prevzel Peter Pirnat, lastnik gradu Tuštanj v Moravški dolini, kjer imamo tudi redne vaje.

Člani okteta vsako leto izvedemo koncert v atriju gradu Tuštanj, v zadnjih letih pa redno izvajamo tudi večer dalmatinske glasbe ter različne kulturne projekte (npr. koncert Slakovih pesmi, organizacija srečanja oktetov Dolejske, Posavja in Bele Krajine, …). Redno prirejamo tudi koncert božičnih pesmi v domači cerkvi, s katerim obiskovalcem popestrimo božični dan. V letu 2011 smo izdali svoj prvi CD, na katerem lahko slišite številne priljubljene slovenske ljubezenske, domovinske in vinske pesmi, ter tudi nekaj znanih ruskih skladb.

Oktet nastopa na številnih prireditvah, osebnih jubilejih in gostovanjih, prav tako pa se udeležujemo pevskih revij ter srečanj oktetov in malih pevskih skupin. Člane okteta združuje prijateljstvo in pozitivna energija, katero z veseljem delimo tudi med poslušalce.

Povezave:

Web: http://www.grajskioktet.si
FB: https://www.facebook.com/KD-Grajski-oktet-35113681983/
Kontakt: info@grajskioktet.si / +386 (0)41 356 755

Video:

Založba:

Oznake: