Ženski pevski zbor Moj spev

Ženski pevski zbor Moj spev deluje v okviru Kulturnega društva Groblje. Začetki zbora segajo v januar 2006, od takrat pa se lahko pohvalimo z nastopi na različnih lokalnih prireditvah, poročnih slovesnostih, vsakoletnih območnih revijah, regijskih tekmovanjih ter s številnimi delnimi in samostojnimi koncerti. Naš repertoar obsega tako slovensko in tujo ljudsko ter umetno glasbo kot tudi črnsko duhovno in popularno glasbo.

Na regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb 2015 smo prejele zlato priznanje (85,7 točke) in priznanje za najboljšo izvedbo slovenske ljudske pesmi pri ženskih zborih za izvedbo skladbe Radovana Gobca: Vöra bije (ljudska iz Črenšovcev).

Na regijskem tekmovanju odraslih pevskih zasedb 2013 smo prejele zlato priznanje (86 točk) in priznanje za najboljšo izvedbo sodobne slovenske skladbe, napisane od leta 1980 do danes – skladbo Ambroža Čopija: Deček in deklica. Naš zborovodja pa je prejel priznanje za obetavnega zborovodjo.

Na regijskih tematskih koncertih 2012 in 2014 smo prejele eno izmed dveh dodatnih nagrad po izboru strokovne žirije – 200 € za nakup notne literature, strokovne literature ali zborovskih zgoščenk, zborovodja Peter Pogačar pa je prejel priznanje za zanimivo sestavo in obrazložitev programa.

Zbor se je leta 2013 preobrazil iz dekliškega v ženski pevski zbor Moj spev, od vsega začetka pa ga uspešno vodi Peter Pogačar.

Povezave:

Web: http://kd-groblje.org/zepz-moj-spev/
FB: https://www.facebook.com/Mojspev/
Kontakt: mojspev@kd-groblje.org

Video:

Založba: