Vokalna Skupina Drežnica

V vokalni skupini Drežnica že od leta 1995 prepevajo dekleta iz Drežnice in okoliških vasi. Število članic se je v teh letih spreminjalo. Trenutno v zboru prepeva 15 mladih, zagnanih deklet, ki se enkrat tedensko zbirajo na vajah. Pojejo ob različnih priložnostih, zato repertoar redno širijo in nadgrajujejo. Prepevajo ljudske, umetne in posvetne pesmi domačih in tujih avtorjev. Vsako leto priredijo božični ali samostojni koncert, udeležijo se območne revije pevskih zborov in revije Primorska poje.

Nepogrešljive so na prireditvah v domačem kraju, odzovejo se tudi vabilom na nastope tako v občini ter drugje. Sodelujejo z drugimi organizacijami v kraju: krajevno skupnostjo, PGD Drežnica, LD Drežnica, KUD Krn, z igralsko skupino Drežnica, MePz Drežnica in osnovno šolo, kar se še posebej pokaže ob večjih prireditvah, ko znajo stopiti skupaj in združiti moči.

V letih delovanja so svojo pesem ponesle že po mnogih krajih po Sloveniji, od Primorske do Prekmurja, pa tudi k sosedom v Benečijo. Ob stoletnici smrti Simona Gregorčiča so se pridružile posoškim zborom na odmevnem nastopu v Cankarjevem domu in v Tolminu.

Povezave:

Web:
FB: https://www.facebook.com/Vokalna-Skupina-Drežnica-1646717788920127/
Kontakt: vokalna.dreznica@gmail.com

Video:

Založba: