Mešani pevski zbor Chorus

Zbor Chorus deluje v stolni župniji sv. Nikolaja v Murski Soboti (www.sv-nikolaj.si) od leta 1996. Sprva je to bil mladinski zbor, vendar smo se konec leta 2004 odločili, da si nadenemo ime in tako je spontano nastala ideja, da bi se imenovali kar Chorus (lat. chorus pomeni zbor, kolo, rajanje, plesoči in pojoči krog, množica).

Povezuje nas Božja bližina, veselje do petja ter druženje z vrstniki in prijatelji. Redno sodelujemo pri mašah in drugih slovesnostih v domači župniji, se udeležujemo pevskih revij in pripravljamo koncerte (dobrodelni, božični, celovečerni). Večkrat pojemo tudi na porokah v župnijski cerkvi in drugod v Pomurju. Pojemo tudi izven cerkvenih zidov in drugod po Sloveniji: Velika Polana, Turnišče, Križevci pri Ljutomeru, Ljutomer, Maribor, Ptuj, Šentjur, Ljubljana, Postojna,…

Posebej pa smo ponosni, da smo peli tudi izven državnih meja, saj smo leta 2001 gostovali pri Slovencih v nemškem Stuttgartu in leta 2003 v Budimpešti na Madžarskem in da smo avgusta 2008 sodelovali na mednarodnem zborovskem festivalu na Ohridu v Makedoniji in decembra 2008 peli v Slovenski filharmoniji. V letu 2011 smo vzpostavili sodelovanje z orkestrom konservatorija iz madžarskega Szekesfehervarja, saj so pripravili nastop v Murski Soboti. Z orkestrom smo peli tudi mi. V letu 2012 pa smo vrnili obisk na Madžarsko in pripravili skupen koncert.

Zbor je v preteklih letih vodilo več zborovodij, ki so nas spremljali in nas bogatili s svojim znanjem, za kar smo jim hvaležni. To so bili: Olga Palić, Gabriela Bratina in maestro Marjan Potočnik. Zbor od leta 2000 vodi Tomi Bušinoski.

Sadove lahko uživamo šele po dovolj vnetem in zagretem delu. V našem primeru so to vaje. Imamo jih vsako soboto ob 18. uri v veroučnih učilnicah, po potrebi pa organiziramo tudi kakšne intenzivne vaje. Vsi, ki bi želeli, se nam lahko še vedno pridružite. Pesmi, ki jih pojemo, so zelo raznovrstne: cerkvene mladinske pesmi, duhovno ritmične pesmi, mašni deli, cerkvene ljudske pesmi, klasične zborovske skladbe, črnske duhovne pesmi,… Delu mora slediti tudi zabava, zato si organiziramo tudi skupne piknike, srečanja ali izlete.

Povezave:

Web: https://sites.google.com/view/zbor-chorus/
FB: https://www.facebook.com/zborchorus
Kontakt:

Video:

Založba: