Mešani komorni pevski zbor Celje

Od ustanovitve Mešanega komornega pevskega zbora Celje mineva več kot 30 let, nastalega iz skupine osmih ljubiteljev lepega petja in druženja, imenovanih “Prijatelji”. Umetniški vodja zbora je bil od ustanovitve do 1997 Pavle Bukovac, od 1998 do 2012 pa ga je vodila dr.Dragica Žvar.Zbor doživlja z leti permanentne kadrovske spremembe, še vedno pa mu daje energijski zagon njegovo temeljno poslanstvo: negovanje in širjenje ljudske in umetne pesmi ter druženje.

Leta 2008 je zbor praznoval 25 letnico delovanja; koncertiranja doma in v tujini. Posebno negovano je sodelovanje z zboroma – slovensko narodno skupnostjo v Avstriji Moški zbor “Foltej Hartman” in – italijansko narodno skupnostjo v Sloveniji, Mešani pevski zbor “Haliaetum”. Pomladi 2012 smo v Celju gostili že 22. Koncert prijateljstva.Začetek leta 2013 nova prelomnica, zbor prevzame pod okrilje ga. Monika Lojen.

Od sezone 2016/2017 zbor vodi Primož Leskovec. Junija 2018 smo zapeli v Katedrali sv. Štefana na Dunaju ter doma v Narodnem domu v Celju z letnim koncertom uspešno proslavili 35 let delovanja.

Povezave:

Web:
FB: https://www.facebook.com/mekpzce.kulturnodrustvo
Kontakt: carmina.slovenica@guest.arnes.si

Video:

Založba:

Oznake: