Kvintet Aeternum

Člani vokalne skupine Aeternum so se priložnostno zbrali za nastop na praznovanju 50-letnice Andrejevega očeta 4. julija 2004. Čeprav so za vaje za tisti nastop bile le dvojne, je bilo dovolj, da so se ob petju počutili odlično in energija je hotela, da s svojim delom nadaljujejo. Prvi koraki so bili težki, a z vztrajnostjo, veliko železne volje in željo po nastopanju so konec istega leta že pripravili krajši božično-novoletni koncert v Črenšovcih.

Ko se danes, z veliko mero spoštovanja ob vsem, kar jim je uspelo, ozirajo nazaj, so zelo ponosni, predvsem na dejstvo, da še vedno od začetnih korakov delujejo v isti zasedbi, in sicer v sestavi Tomaž Gregorec, Blaž Černela, Mitja Horvat, Danijel Berden in Andrej Tibaut, ki je tudi umetniški vodja skupine.

Njihov repertoar je zelo širok in zaobjema skladbe resnejše narave (slovenske umetne in tuje skladbe različnih obdobij), slovenske ljudske skladbe, skladbe zabavnejše narave (slovenske in tuje popevke, skladbe izvedene na ti. »klapski« način, slovenske narodno-zabavne skladbe, črnske duhovne,…), za katere večino aranžmajev prispevata člana kvinteta Danijel in Andrej.

S svojim bogatim repertoarjem tako nemalokrat popestrijo prireditve, organizirane na lokalni, regijski in državni ravni, prav tako pa osebna praznovanja okroglih obletnic, poročne obrede, otvoritve umetniških razstav, podjetij in še bi se kaj našlo.

  1. Tenor- Tomaž Gregorec / 2. Tenor- Blaž Černela / 2. Tenor- Mitja Horvat / Bariton- Andrej Tibaut / Bas- Danijel Berden

Povezave:

Web: http://kvintet-aeternum.com
FB: https://www.facebook.com/kvintet.aeternum
Kontakt: info@kvintet-aeternum.com / 041-334-628 / 031-314-989

Video:

Založba:

Oznake: